2010. november 25., csütörtök

"FACELIFT"

Régóta tervezem, most belekezdtem: föltettem az oldalra néhány Koreáról szóló blogot és az ország, a nyelv iránt érdeklődőknek talán érdekes vagy hasznos linket. Az elején tartok (az anyaggyűjtés közben jöttem rá: meglepően sok ilyen webhely van!), de igyekszem mielőbb befejezni. Keresgélés közben nagy segítség volt cotta blogja, amit külön is a figyelmetekbe ajánlok (főleg, ha koreaiul akartok tanulni) - sok érdekes weboldalra ő hívta föl a figyelmemet. Köszi!

Egyébként meg, ha már a "facelift"-nél tartunk: egy magyarországi esemény ismét átlépte a koreai angol nyelvű sajtó ingerküszöbét. (Utoljára talán a vörösiszap-katasztrófa idején cikkeztek kis hazánkról.) Nem, nem a magánnyugdíjpénztárak körül kialakult helyzetről írtak, s nem is a stagnáló magyar gazdaságról. Nem érdekelte őket a forint árfolyammozgása, a Biszku-ügy, és nem találgatják, ki lesz a legfőbb ügyész. Nem, a The Korea Herald internetes kiadását ma más hozta lázba. Ez:


A hír szerint Magyarországon az idén is megrendezik a plasztikai műtét(ek)en átesett hölgyek szépségversenyét, a "Miss Mű(anyag) Magyarországot". (Hú, csak el ne maradjon valamiért!) A versenyen kizárólag orvosi igazolással lehet részt venni: bizonyítani kell, hogy történt(ek) beavatkozás(ok) - "natúr" nők nem nevezhetnek. A bírálók a versenyzők szépségét és az elvégzett plasztikai műtétek minőségét vetik össze. (Ez vajon hogy megy? "Itt egy első osztályú ajakföltöltés: 9.5 pont. Ott egy szuper szilikon mell, és nézzék csak, alig látszik a vágás! 10 pont!) A 22 éves Kertész Timea elálló füleit operáltatta meg először még 17 éves korában, s az eredménytől annyira megjött az önbizalma, hogy később nem volt megállás: mellplasztika, fenékimplantátum. Remek! Köszönjük, Timea!

Hogy emberek ilyen baromságokkal foglalkozzanak! És ez vonatkozik mind a "szépségverseny"  kitalálóira és közreműködőire, mind pedig a Herald sasszemű riporterére! Neked is köszönjük, Moon Ye-bin!

7 megjegyzés:

balázs írta...

Egyszer egy fura értékrendű ismerősöm mondta: Van most nálam egy titkárnő, az Andika, ha ráköltenék negyven millát még feleségnek is jó lenne. Nemtom mennyi plasztikai műtét jön ki negyven millából, de szerintem jóval több a kelleténél (persze az már szubjektív, hogy kinek mennyi a kellete). :)))

balázs írta...

A viccet félretéve, azért mégiscsak konfrontálódnék a véleményeddel. Tegyük félre a plasztikai műtétek miértjeit, és a verseny sajtóviaszhangjának mikéntjeit is. Koncentráljunk magára megmérettetésre. Nyilván nem a nők szépségét, hanem a plasztikai beavatkozásokat mérik össze (arisztoteliánusan megfogalmazva a nők a matéria, ami a plasztikai sebész tehetsége által hozzáadott forma révén születik meg). A verseny, tekintve hogy egy abszolút meghatározó iparág húzóágazatáról van szó teljesen elfogadható, még akkor is ha az összehasonlítás kritériumai kifogásolhatók és a verseny valószínűleg marketing célokat teljesít be (éppúgy mint mondjuk az Oscar díj vagy száz másik díj esetében). Valószínűleg (100 %) a döntéshozókat kívülről befolyásolják. De valahol az embereknek (már akinek ugye) mégiscsak szükségük van ilyen típusú tájékoztatásra, mármint, hogy kik a legjobb plasztikai sebészek, mert egyébként csak tapasztalatból tudnák meg, aminek pedig ugye elég végzetes következményei lehetnek.

SK írta...

:-) Persze, az is kérdés, honnan indult Andika? Milyen az alapanyag? Mert ha teljes fölújításra "szorul" ... Fogalmam sincs, hogy mérik pl. a mellplasztikát, de a 40 milla elég soknak tűnik, tényleg. Egyébként: feleségbe 40 millát beletenni ...?!

SK írta...

Pont ez az, hogy ez nem piaci verseny! Az úgy működik, hogy "elterjed" egy sebészről, hogy "állat" ciciket gyárt. Ez olyan, mint amikor marha sok ember megnéz egy filmet, mert elmondják egymásnak, milyen jó. Ha egy "versenyen" marketingszempontok alapján kihoznak egy filmet jónak, még nem biztos, hogy megnézi a nép! Egyébként Timi, aki nem biztos, hogy olvas Arisztotelészt, egyet is ért veled, meg el is hajlik. Mert magát ugyan matériának tekinti, de úgy véli, a formát maga adja meg (nem a sebész): "... I have never stopped improving what nature gave me." S akkor egy "jól összerakott nő" (v.ö. jó nő) inkább önmaga reklámja, mint az eszköznek tekintett sebészé (v.ö. véső).

mariann írta...

Én ezen egyáltalán nem csodálkozom.Stagnáló magyar gazdaság?Ugyan már.Szép lányok, mégha néhol műanyagok is.Kell ennél több?Nem, sehol a világon nem kell ennél több.Az újságíró "okosan" olyan cikket írt, amivel biztosra ment!
Itthon is nagyobb számban kattintanak arra, hogy mittudomén az öreg lantművész éppen mit villantott, mint arra, hogy akkor mi is lesz a nyugdíjjal, ebben én 100 százalék biztos vagyok.
Egyszerűen ilyen témákra van kereslet!

mariann írta...

én őt is szeretem
http://qiranger.blogspot.com/

de nálam a favoritok Ők!:)
the best:)
http://www.eatyourkimchi.com/

SK írta...

@mariann: Értem én, hogy ez az izgalmas a népnek, de miért pont Mo.???
Egyébként köszi a tippeket! Megnéztem, tényleg jók!