2011. január 13., csütörtök

"HIDEG"

Na, kellett nekem tegnap nyavalyogni a hideg miatt! Ezt az előrejelzést nézzétek! Én nem is értem: ma délután olvadásnak indult minden, holnap meg ...?!




Mi van?!!? Szibériában megnyitották a hideg csapot?! Szombatra bulizni hívtak: ki van zárva, hogy -20 fokban jöjjek haza!

35 megjegyzés:

smartegg írta...

Elég sokat kellet izélnem azon, mi az anyám az a 21 28, pedig nem vagyok egy hülye gyerek. Vagy, legalább is eddig úgy hittem. Milyen időszámítás, hogy az életbe lehet ilyen meleg, ami egy hülyeség, etc., mire rájöttem, hogy pusztán ennyi az idő.

SK írta...

@smartegg: Meddig tartott? Ugye, nem vizsgázol ma?! :-)

smartegg írta...

Percekig, vazze, percekig. Esküszöm. :D (Nem voltam én ezzel egyedül, tudom, de a többiek lapítanak.) És vizsga, tegnap? Neeem. Nem jó helyre teszel engem, azt hiszem. :-)

SK írta...

@smartegg: Ez mindig így van - a lapítás. OK, szóval nem egyetemista. Végzett. Beleillik a képbe. Persze, férfi ...

smartegg írta...

Nem illik semmi sehová.
És persze nő. :-)

SK írta...

@smartegg: Az nem lehet. Egy nő sem nickelné magát "okostojásnak", ha az angollal finomítva is. Meg ez egy férfi hang. Picit sértett, de mindenképp rivalizáló. :-)

mogulka írta...

De izgi, és szerinted én mi vagyok?

SK írta...

@mogulka: Egy pill!

SK írta...

@mogulka vagy Mogulka: Nemrég választhattad a nicket, mert még bizonytalan vagy az írásmódjában. Talán mostanában kezdtél kommentelni - itt vagy máshol. Itt biztos nem régóta, mégis Sanyi voltam az első kommentben: régről ismerhetjük egymást. Vannak koreai vagy legalábbis keleti ismereteid, mégpedig tényszerűek. Fölteszem, nem élményszerűek, hanem olvasmányokból szerzettek, tehát nem itt találkoztunk, hanem otthon, ha egyáltalán. Valszeg otthon, igen, mert ottani ismerősön kívül más nem szólítana Sanyinak.
m/Mogulka: a hangalak alapján nő - valamely szláv nyelv női alakja. Persze, lehet rejtőzés is. Egy rövid keresés azt mondja, hogy az azonos nickel rendelkező embert több helyről kitiltották az alapelvek sorozatos megsértése miatt. Hacker?!
Nem hiszem. Véletlen egybeesés.
Volt tanítvány, aki nem ápol ellenséges érzelmeket. Van benne valami feminin, azért. Talán ...

SK írta...

@m/Mogulka: Férfi.

SK írta...

@m/Mogulka: Te jössz! :-)

SK írta...

@mogulka: Eddig nem olvastam az utolsó kommentedet. Mehikó?! Átír mindent!

smartegg írta...

Hacsak úgy nem, hogy álcájába nem kevés energiát feccöl...
Vallomás: az elején jó mókának tartottam, valaki mást játszani, de azóta, ..., én nem is gondoltam, hogy ez ilyen k.va nehéz. Ezt a hülye nick-et is azóta utálom, amióta kitaláltam. Szóval, abból amit mondasz, egy dolog stimmel, a sértettség :D, pedig, ha valamit nem volt célom érzékeltetni, az éppen hogy ez volt. :-)
Kérdés: a következő fejezetben megnyúvasszam a palit?

mogulka írta...

Akkor most nő vagy férfi, a volt tanítványig ok :-)

SK írta...

@smartegg: Sztem pasi. Álcázná magát, de a valója mindig kitüremkedik: önleleplező.
A sértettség nagyon nyilvánvaló, a visszavágás igénye is. A sértettség terepe is. V.ö. "Posztmagyar".
smartegg: Nyúvaszd meg!!!
Sztem.

SK írta...

@mogulka: Női név mögött rejtőző férfi. FÉRFI. Pont.

mogulka írta...

Míííííík. Szép próba volt....

A név: régi családi anekdota után kaptam, Mogul-ból, Mogulka, majd a következetlenség okán csak mogulka...

Bercsényi Luca vagyok (BMI egyike azon keveseknek, akik nem venni, hanem munka mellett csinálni szerettek volna diplomát).

Valóban csak "pro-érzésem" van ma már, ez nem volt mindig így: emlékszel, elsőben, critical studies alias irodalomelméélet, hermeneutika....ceka. Akkor nagyon haragudtam, sőt....DE: ma hálás vagyok, hogy megtanítottál tanulni és megszerettem a tárgyat is. Biztos, hogyha az első fél évben nem töröd le a szarvam később szívtam volna többet.

Ázsia: heteket voltam egybefüggően többször Kíbában/Hong Kongban, szeretem, tetszik, érdekel....

mogulka írta...

a Kíbaba Kína, és a nagy szerelmem Sziám, vagy Thailand kimaradt! Na az is volt már pár hónap, meg egy kicsi Szingapúr....

SK írta...

@mogulka: Luca! Soha nem találtam volna ki! Pedig emlékszem rád. Az egyesre nem, meg arra sem, hogy ez milyen hatással volt rád, inkább csak az maradt meg, hogy igyekeztél, és jókat mondtál az órákon. Luca! Ki gondolta volna, hogy még itt találkozunk! Tudod, engem nagyon sokan utáltak. Joggal vagy anélkül, nehéz eldönteni. Az biztos: a szegedi egyetem miatt, és azok miatt, akikről tudtam, többre képesek, mint amit a langyos közeg kihoz belőlük, igyekeztem valamiféle színvonalat tartani. Ha te most azt mondod, hogy volt valami jó abban, amit csináltam, már megérte ...
m/Mogulka: Gyere el ide is, ha teheted! Csuda egy ország ez! Szépséges helyek, izgalmas pillanatok, elmélyülésre alkalmat adó terepek. Szólj, ha jössz!

SK írta...

@mogulka: Thaiföld és Szingapúr csodás! Kínában rövid ideig voltam: a Távol-Kelet Balkánja, ha lehet így fogalmaznom.

mogulka írta...

Kína elmaradott ugyan, de nem egységes. Sanghai, Beijing nem Balkán minden más nagyjából az. A politika/szociális háló (inkább lyuk)/humán erőforrás kezelés számomra érthetetlen, de nagy potenciál...kulturálisan is. Élni soha, látógatóba szívesen...Korea régi álom...Ígérem szólok. Te meddig maradsz, örökre?

A suli meg (nem gonoszságból mondom, de megérdemelten) a halálán van. Te, Müllner T. Úr és még kevesen voltak, akik egyáltalán megmaradtak az emlékeimben, azt hiszem, akik nekem tetszettek, na pont azoknak kellett menni, amikor tulajdonos váltás volt. De örülök neki, hogy még volt közünk egymáshoz. Egy sörreklámmal parafrázissal élve: Annyi a diploma, amennyit beletölteszt!

SK írta...

@mogulka: Én csak Guangzhou-ban voltam. Korea után olyan volt, mint mély-Bulgária. Kínáról nekem is csak az maradt meg: szívesen mennék újra, de nem tudnék ott élni, ahogy itt igen. Nem tudom, meddig maradok, de "fílingre" tudnék akár nagyon soká is.
Ha jössz, föltétlen szólj! Megmutatom a non-tourist Koreát is!
BMI: Én közvetlen érintett vagyok, ezért nem szívesen szólok ebben a kérdésben, ám annyi talán megengedtettik: a tulajdonosváltáskor minden, a felsőoktatásra vonatkozó szabályt megszegtek. Igy nem lehet egyetemet csinálni. Én is örülök, hogy még ez előtt találkoztunk!
Luca, örültem a kvíznek, ha elbuktam is, s örülök annak, hogy "megtaláltalak".

mogulka írta...

:-) Szintén, keep in toch!

mogulka írta...

azaz touch :-)

SK írta...

@smartegg: Sértettség OK, álca?!, nos , nem tudom. Sok csúnya szót használsz: pasi. :-)

smartegg írta...

Nem akartam itt a nagy tanár-diák egymásra találást félbeszakítani, de volna még egy csacska kérdésem. Megnyúvasztom a palit, rendben van, de mi lesz a nem könnyen megszerzett nyereményeimmel? (v.ö.: tíznapos trip, ginzeg és egyebek, a vendégposztról nem is beszélve)

smartegg írta...

A csúnya szavak az az álcának a szerves részét képezik. :-)

SK írta...

@smartegg: Nem ez volt a nemzettörténelem legnehezebben megszerzett nyereménye, de jár. Ha a vendégposzt már úton van, csak valamely szerver-útvesztőn tévelyeg, nos megvárjuk! Sőt! Várjuk! A tíznapos trip szintén áll, bár a komment, hogy "hanyattbasznám magam", ha jönnél, elgondolkoztatott. Mindazonáltal vallom: "put your money where your mouth is"; úgyhogy gyere! Ginszeng hegyek állnak itt készenlétben, csak az a kérdés, mikor zúdítjuk rád a lavinát!
Kíváncsivá tettél.

SK írta...

@smartegg: Ki használna csúnya szavakat álcaként, aki, egyébként pasi?! Hacsak nem nő?! Egy ilyen nőt ismerek, aki erre a kettős játékra vetemedne. De ő jelenleg nem elérhető. Másutt van. Iszamós területen.

mariann írta...

Nagyon jól szórakozom ám a hozzászólásaitokon!:)Tisztára mint egy telenovella:ki-kicsoda, férfi-e a nő, nő-e a férfi,tulajdonosváltás, egymásratalálás, álca, kettősjáték, valami homályos nyeremény...Tetszik, kíváncsi leszek a végére!:)

SK írta...

@mariann: Magam is kíváncsi vagyok a végére! :-)
Tegnap láttam A gépész című filmet. A kérdés: "Ki vagy?"
Itt is föltehetnénk. Kérdés, kapnánk-e választ.

mariann írta...

smartegg:én nem lapítok.:)konkrétan azt hittem első ránézésre,hogy 21-e és 28-a közötti időjáráselőrejelzést látok...aztán egy idő után rájöttem hogy mit is jelent az ábra.:)Nincs ezen semmi szégyelnivaló...de ha én ehhez hozzáteszem,hogy édesapám meteorológus...na nem kicsit ég képem!:))))

SK írta...

@mariann: Édesapád meteorológus?! Az meg már milyen szakma!? Mai "nyomokból" megmondani, mi lesz holnap! Nem egy hálás dolog! Ha eltalálod, naná, ezért fizetnek! Ha nem, te vagy a legnagyobb tahó, akit a föld a hátán hordott.
A kép: itt virít a desktopomon vagy fél éve. Igaz, most már nem csak ott.

mariann írta...

:))))Tökéletesen jellemezted a meteorológus szakmát!:)Ezt édesapámnak látnia kell!Jót fog mosolyogni!:)

... (formerly known as smartegg) írta...

Hát nem tudom, akkor lehetséges, hogy mégis többet ismersz. Erre nem különösebben iszamós. Vagyis, ritkán az. :-)
Egyébként az az egy nő, aki eszedbe jutott e tekintetben, az miért vetemedne erre, szerinted?
Olyan elvetemült, vagy olyan jól bánik a szóval, vagy mindkettő?
És mennyiben számítana enyhítő körülménynek egy esetleges töredelmes beismerő vallomás?
Smartegg mindazonáltal vicces fickó volt, szerintem, mindent összevetve, még engem is szórakoztatott, helyenként. (v.ö. pl.: műhabos sztori) :-)