2008. november 17., hétfő

"HELYZETJELENTÉS"


Barátaim, valamit nagyon elbasztam! Újra kell írnom az egészet! Bocsi!
Szóval, helyzetjelentés "a reggeli nyugalom országából":
1. Először is nagyon köszönöm, hogy ennyien jeleztétek: megkaptátok az üzenetet, s olvassátok a blogot. Nem is gondoltam volna! :-) (Gutenberg galaxisbeliek! Irjatok blogot! Fölnyomja az adrenalint! Elküldtem 200 üzit, s fél óra múlva kezdett megtelni a postaládám! Tiszta őrület!)
2. Tegnap még szép, napos idő volt, késő őszi hőmérséklettel, mára viszont befigyelt a télelő! Hideg szél fúj és nagyon hideg lett! Bekapcsoltam a fűtést, pedig eddig nem kellett! Fogvacogtató telet jósolnak idénre - jó volna elkerülni! :-) Hazamenés?!
3. Ma elfogyott a szeptember legelején vásárolt, 1 literes öblítő, a múlt héten meg a fogkrém (pedig isten bizony, naponta kétszer, reggel, este, sőt, olykor napközben is, ahogy a fogorvosok egyesülete ajánlja!). Igaz, nagy tubus volt! Ergo: egy magányos férfiember keveset fogyaszt!
4. A szezámlevél az istenek ajándéka az emberiségnek, ám a keletiek - irigységből? - eltitkolják előlünk!
5. Teljesen rápörögtem a koreai nevek/szavak magyar átírásának problémájára! Helyesírási szabályzatokat bújok, a koreai fonetikai rendszert tanulmányozom, vonatkozó szakirodalmat vásárolok interneten! Gondoltátok volna?! Szerintetek beszéljek egy "shrink"-kel?!
Még valami: nem vagyok elégedett a "the Land of Morning Calm" magyar fordításával. Ha valakinek van jó ötlete, kérem, ossza meg velem! Ateesh?!

sk