2010. június 12., szombat

'VB 2010 - ELSŐ OKOSKODÁS"


Lassan befejeződik a vébé második napja. Eddig ezt láttam:

1. Dél-Afrikának mégis van csapata. Mexikó elég ijesztően letámadta őket, de nem szartak be, csinálták a dolgukat. Van egy masszív középpálya, viszonylag megbízható, ám zavarba is hozható védelem. A csatársor, egyelőre, keresi magát.
2. A dél-afrikai kapus magabiztos volt, de ami ennél fontosabb: oldalvást, laposan megküldött kirúgásai szinte kivétel nélkül emberhez mentek, ami 40-60 méteres indításoknál nem kicsi teljesítmény! Khune rulez!
3. A góllövő, Tshabalala, nem szívbajos gyerek: onnan, ekkora helyzetből így elengedni ... Talán még hallunk róla!
4. Mexikónak is van csapata, csak talán egy csöppet fáradékonyak.
5. A Dos Santos nevű, brazil származású gyerek például kivételes tehetség.
6. Blanco-nak komoly múltja van, de olyat még nem olvastam egyetlen kivetítőn sem, hogy 2:0, 70. perc, góllövő: Blanco múltja.
7. Franciaország: talán Ribery, esetleg Gourcouff, de hol van a csapat? Persze, kezdtek ők így nagy tornát, s lettek győztesek! No, olyan is volt, hogy konzisztensen hozták ezt a fost, mint most. Szerintem marad a fos. Domenech komoly hátrány, nem hiszem, hogy lábon kihordja a csapat.
8. Uruguay: Penarol. Csöpp gyermek voltam, amikor kijártam a hétvégi grundfoci-bajnokságra, nézőként. Ott szerettem bele a Penarol névbe (csakúgy, mint a Santos-ba, a Boca Juniors-ba, meg a Flamengo-ba). Azóta az égszínkékek a szívem csücskében vannak: kár, hogy utoljára Francescoli futballozott náluk. Bár Dario Rodriguez 2002-ben rúgott egy eszetlen nagy gólt.
9. Talán Forlán. Bár neki meg olyan őrült tekintete van.
10. A meccs? Van más kérdés?!
11. Másutt már leírtam (meg elfogult is vagyok): a Korea - Görögország olyan volt, mintha hiperaktív gyerekek kergetőztek volna a Parthenónban. Az első gól szerencsés volt, a másodiknál viszont elgurult egy labda, Pák Dzsi Szang összeszedte, labdával megkerült két ión oszlopot, aztán begurította a bal alsóba.
12. A görögöknek haza kellene küldeni néhány mélyen alulmotivált játékost: Szamarasz például kurvára nem akart futballozni.
13. Meglátjuk, a gyors és meglepően fegyelmezett koreaiak meddig jutnak. Néha már olyan megoldást választottak, mint a legkomolyabb iszapszemű harcsák.
14. Azért ezek az ázsiai arcok tudnak furák lenni! A Kim Dzsang U nevű középpályást közelről nézve az jut az ember eszébe, hogy vajon miért öltöztették ezt az idősödő férfit futballista mezbe? Közben 82-ben született. Ha meg távolról nézi az ember, az ötlik föl azonnal: adjanak enni ennek a szerencsétlennek, ez nem Etiópia! A szimulákrum-etióp, egyébként, hozza is a hosszútávfutás eredményeit.
15. Argentína az első félidőben nagyon jó volt. Mindenhol ott voltak, alig hagytak helyet az ellenfélnek. A másodikra elfogytak. Ha a nagyobb terekkel jobban gazdálkodnak az afrikaiak ...
16. Baszki, a Messi nevű futballista annyira másik osztályban játszik, hogy vagy 1. rohadt veszélyes, vagy 2. nem értik a társak, vagy 3. értik, de elkúrják. Ma Messi is elkúrta, így örülhetnek, hogy Heinze fejese előtt valaki frankón lefogta a nigériai védőt.
17. Gutierrez, akit a röplabda válogatottól küldtek át, hogy megkérdezze, nincs-e valakinél Gerosan (nem volt, így ott fogták), egész jól mozgott, ahhoz képest, hogy állandóan le kellett húznia a fejét, hogy be ne verje.
18. Nigéria a második félidőben annyi gólt lőhetett volna, amennyit akar. Vagyis most már volt helyük, Martins be is próbálkozott, de az Uche nevű cserecsatár rendre elkúrta ..., no meg a másik csere: Odenwingie.
19. Kutya legyek, ha Martins nem kezd a következő meccsen!

Most olvasom a hazai médiában: "Argentína futballozott először Dél-Afrikában". Nézik ezek a meccseket?!