2010. június 22., kedd

"VB 2010 MEGEST"


Újra ismételik a portugál-koreai meccset. Összesítésben: 63:0. Meireles a kilencedik gólt rúgja ugyanúgy. Másfél óra múlva kezdődik a Spanyolország-Honduras, akkor talán abbahagyják.

"SVÁJCI RETESZ"


A svájci retesz receptje:

1. Ne legyen nálad a labda egy pillanatig se! Nem hibázhatsz!
2. Ha mégis eléd kerül, bikkants bele egy nagyot, mindegy milyen irányba.
3. Ha átjátszottak, reménykedj, hogy van mögötted még egy ember. Ha a svájci csapatban játszod ezt a retesz-ügyet, akkor van. Ha már senki nincs, akkor ott van a Benaglio nevű kapus. Eddig neki nem kellett hátranéznie.
4. Válaszd meg okosan ellenfeleidet! Részesítsd előnyben a játékos, kombinatív csapatokat! Ők behalnak 70 perc retesztől.
5. Utána, egy gyors ellentámadásban támadt kavarodásban lőjj egy darab gólt! Ha nem megy, zárd a reteszt 90 percre, aztán majd meglátjuk!
6. Ha semmi nem működik, imádkozz! Úgyis kihagyják! Maximum kapufa!
A bíró messze a legrosszabb föllépő ma. A kiállítás: tréfa, a sárgák viccesek. Az előbb a két csapat tagjai mondták meg, ki kapjon sárgát! Grichtingnek az előbb beígért egyet, de lebeszélték róla.
Mire leírtam, Benaglio egy lesgyanús helyzet végén végül maga mögé nézett, a svájci retesz meg metaforává szelídült. Chile vezet. (Ismétlés: nem lesgyanús, hanem konkrét les.)
Derdiyok a végén kihagyja a nap helyzetét! Basszus! Igaz, előtte meg a chileiek vagy ötöt, de ez a retesz.
Egyébként meg: Retorika-Valóság 0:1
Hogy van az, hogy ez a svájci válogatott két izgalmas meccset játszott?