2008. december 8., hétfő

"ZAJOK"

23 óra 27 perc. Kb. 10 perce csöndesedtek el végleg a zajok a szomszédban. Az azt megelőző 30 percben viszont elképesztő élet (vagy éppen halál?) volt odaát. Nehezen értelmezhető, össze nem illő zajok kavalkádja jó sokáig. Elöljáróban annyit megkockáztatnék – aligha járok messze az igazságtól – 30 percig odaát valakinek vagy nagyon jó volt, vagy nagyon rossz! Innentől viszont nagy a bizonytalanság! Az egyik eshetőség szerint a pali egyszerűen fölkoncolta a nőt. Megunta, összevesztek, ki tudja! Ha így van, az asszony nem lehetett egy nyeszlett jószág, mert borzasztó sokáig küzdött, jól megdolgoztatta az embert. Meg ijedős se nagyon, mert nyoma sem volt a horrorfilmekből megszokott idegborzoló sikoltozásnak, inkább csak a testi küzdelem zajai jöttek, meg valami fojtott hörgés. Mondjuk, az is lehet, hogy a pasi olyan szorosan fogta a gégéjét, hogy ennyire tellett szegénynek. Fűrészelés tutira volt! Ezért gondolok arra, hogy a pasas fogta a rókafarkút és földarabolta az asszonyt. Nem volt könnyű dolga, ezt onnan is tudhatni, hogy bútormozgatás is volt: a padlón csúszó, nehéz darabok hangja, meg ilyen zuhanások, döndülések. A fűrészelés meg a bútorok miatt szóba jöhet az is, hogy nekiálltak átrendezni a lakást, s a hörgés-morgás az emelgetés miatt volt. Mondjuk a zongorát odább tenni nem kis teljesítmény, főleg így 11 után! Közben talán rájöttek, túl hosszú az asztalláb, nem mutat jól ott a konyhában, úgyhogy legott lemetszették. Persze, az is lehet, hogy nem vesztek össze, épp ellenkezőleg: szerették egymást. Akkor viszont valami nagyon érdekes figurát próbálhattak ki, mert mondom: fűrészelés, bútormozgatás és kín egészen biztosan volt! Láttam már egy-két dolgot, elhihetitek, de ilyen költöztetős szado-mazo-t még nem! És milyen sokáig bírták! A vége meg nem klimaktikus volt, inkább olyan elnyugvós, hogy „akkor szerinted jó lesz ott az a zongora?”, s rá a válasz: „ahhha, szerintem!”. Aztán talán ráhagyták, maradjon, majd holnap ránéznek megest.
Azóta megint eltelt egy kis idő. Egy dolog egészen biztos: a pasas túlélte, hallom, ahogy dörmög. Vagy az asszony is megúszta, s neki dödörög, vagy kesereg éppen, hogy aszongya, „miért kellett itthagynod?”.
Egyébként valami lehet a csillagokban, mert a fönti szomszéd meg az előbb úgy döntött: kipróbálja a bowlingot. Gurul a golyó … vagy egy fej?! 23 óra 59 perc.