2010. december 14., kedd

"PARA"

Hú, az elmúlt néhány napban volt belőle rendesen! Mármint parából. Úgy kezdődött, hogy olykor be tudtam lépni a blogra, máskor meg nem. Gondoltam, valami izé, fönnakadás. Aztán néhány nappal ezelőtt egyik pillanatról a másikra, ha lehet ilyet mondani az előzmények után, egyszerre behalt a blog. Vagyis rendre azt írta ki a böngésző, hogy átmenetileg nem elérhető. Az ember ilyenkor megpróbálja a többi böngészővel, hátha, de semmi ... Sőt, az is kiderült, hogy az általam követett blogger/blogspot helyek is meghaltak ... legalábbis nekem. Ment ez így néhány napig, gondoltam, majdcsak megjavul. Nem, és nem. Sőt, elpusztult az iGoogle oldalam, és a Desktopról is eltűntek tartalmak. Na, akkor kezdtem valóban parázni! Letiltottak! Vazze, ezek engem letiltottak! Vazze, személy szerint engem letiltottak! De kik?! Elkezdtem keresgélni a neten. Semmi, senki nem panaszkodott. Baszki, tényleg rámszállt valami izé, szervezet ... gondoltam. Túl sokat pofáztam Koreáról vagy mi a csuda!?
Kétségbeesésemben írtam néhány barátnak: vajon ők látják-e a kérdéses blogokat. Sajnos, látták, hát bele kellett törődnöm: nálam van a baj. De mennyire nálam?
Balázs, szerencsére, kisegített! Fölkutatta az általam föl nem lelt, vonatkozó információt. Kiderült valami, amitől még inkább megneszültem! Tucatjával érkeztek a bejelentések a Google-hoz: mindenki Dél-Koreából panaszkodott, s mindenkinek ugyanaz volt a szolgáltatója ... mint nekem. Na, kafa! A Google szerint általában politikai okok miatt dönt úgy egy szolgáltató, hogy bizonyos elérhetőségeket letilt. Még jobb, gondoltam, mivelhogy itt amúgy is van egy kis háborús hangulat, hát akkor így kezdődik ... Letiltanak. Aztán majd elkezdenek lőni vagy mi a fene! Közben írtam is volna, meg szerettem volna elolvasni, mit írtak a követett blogokon. Elvonási tünetek vagy mi a csuda ... Azért elküldtem a magam kis hibajelentését, hátha segít, de nemigen bíztam hozzá! Ajánlgatták, hogy állítsak be vmi proxy szervert, de mire megértettem volna, mi az a proxy szerver, már változott a helyzet: föléledt az iGoogle. Mivel sejtettem, hogy ezek kapcsolatban vannak, finoman rátapicskoltam a blogomra ... láss csudát, bejött! Azóta látom magamat, és végre olvashatom a többiek dolgait!
Azért valamit megjegyeznék: nagy elkeseredésemben írtam egyet a blogger "Súgó"-jára. Megkérdeztem: ha két játékos van, a blogger meg a szolgáltatóm, az SK, s az egyik ártatlannak mondja magát (blogger), miért ne kérdezhetném meg a szolgáltatót, hogy akkor mi a fene van ... Egy bizonyos értelmezés szerint erre javult meg ...

Mindazonáltal, Balázs, köszi!