2008. december 3., szerda

"HELYZETJELENTÉS 2"

A koreai sorsom alakulását esetleg aggodalommal követőket szeretném megnyugtatni! Narin zseniális ötletének és a koreai fröccsöntő ipar egy végtelenül egyszerű ám roppant hasznos termékének köszönhetőn jelentős minőségi változás következett be fölmosóvödör-fronton! Theoria és techné, szellem és munkáskéz szép találkozása ez! Azt nem állítanám, hogy a kérdés végleg nyugvópontra jutott - mindjárt kiderül, a szó szoros értelmében sem -, ám a javulás eltagadhatatlan. Tegnapelőtt este megvásároltam az eszközt, s mindjárt be is üzemeltem! A befektetés - 1.250 won, a jelenlegi árfolyam mellett kicsit kevesebb 180 HUF-nál - jelentős megtérüléssel kecsegtet. Egy kör alakú, likacsos, 33 cm átmérőjű szűrőszerűségről van szó, amely alapállapotban szépen fölfekszik a 30 cm-es vödör peremére. Ha nem éppen vödörre teszi egy fantáziatlan magyar, valószínűleg nagyobb zöldségféléket moshatnak benne, egyéb használati módot jelenleg elképzelni nem tudok. Esztétikai értelemben visszafogott darabról beszélünk, ráadásul az akvamarin nem is nagyon megy a piros vödrömhöz, de ne legyünk telhetetlenek! Ennél nagyobb probláma, hogy mivel a vödör száját teljesen elfedi, a tunkolás után a mopot a nyelénél megemelve a másik kézzel ügyesen rá kell helyezni a szűrőt a vödörre, de ezt a technikát kis gyakorlással el lehet sajátítani, ám minden újabb munkafázisnál meg kell ismételni. Gondolkozom azon, hogy egy fölizzított késsel esetleg meg lehetne csonkítani a szűrőt oly módon, hogy a mopot a szűrő levétele nélkül is a vízbe lehessen mártani. Ha van kreatív ötlet a probléma megoldására, szívesen fogadom! No, de van itt még valami: a stabilitás. A mop kinyomkodása során a szűrő el-elcsúszkál a vödör peremén. Az első kísérletnél - talán túl nagy erővel nyomtam a nyelet? - elcsúszott a szűrő, én előrebillentem, a mop nyele pedig belefúródott a torkomba. Óvatosan folytattam, sikerült is megfelelően szárazra nyomkodnom a fölmosófejet, igaz, sokkal tovább tartott, mint egy normális vödör esetében. Tehát akkor a nyugvópontra juttatás, ez itt a kérdés: erősen töröm a fejem, hogyan lehetne fixálni az eszközt, miközben funkcionalitása megmarad ...

7 megjegyzés:

narin írta...

Megható az eleje:D
próbáld két vödörrel (majdnem nőt írtam:D) egy facsaróval és egy vizessel. a facsaróra meg tegyél lyukakat felül, közel a szájához, és próbáld dróttal odaerősíteni...hátha:D persze mindezt úgy hogy le lehessen venni. újabb költségek... persze ez már túlbonyolított ötlet, de ha rád nyitnak, és meglátják hogy két vödörrel mosol fel, legalább nagyot fognak nézni:D te lehetsz az őrült idegen;)

SK írta...

@Narin: Amikor elküldtem a kommentet, bevillant nekem is valami ilyesmi. Hogy távolítom el a fölös vizet aztán a facsaróból? Vagy erre kell a mobilitás? Tehát: fölmosás előtt odadrótozom a szűrőt a vödörhöz, használom, majd a végén oldom a kötést, s kiürítem a vedret, vágom?
sk

Küldd el lécci megest a blogod címét: valahol eltökítettem. Vagy lehet, hogy Tulip volt?

narin írta...

hát izé... ha a víz be tud jutni a vödörbe szűrön keresztül, akkor kifelé sem lesz nagy akadálya szerintem, ha fenn hagyod, de egyébként igen, ezért lenne jó a leválaszthatóság. de ha nem jutsz dűlőre, előbb-utóbb úgyis megtalál az A-TEAM vagy Macgyver!:D szóval, ha nem megy az összerakósdi, akkor szedj sok négylevelű lóherét (így decemberben...) és várj türelemmel! csak meglesz egyszer az a vödör!:D

narin írta...

http://www.siposhigienia.hu/catalog/product_info.php?name=Mini+Bucket+TTS%2C+kerekes+felmos%F3v%F6d%F6r+17L+(00056384)&products_id=1051

csorgasd a nyálad!:D
(remélem jó képet küldtem...)

Erika írta...

Tegnap, finoman szólva is hülyének néztek a munkahelyemen, amikor rövid üdvrivalgást követően, ami egy OVÁLIS!!! szűrő felfedezésének szólt, vehemensen elkezdtem a felmosóvödörre mérni a leletet. Gondolhatjátok, hogy hosszasan kellett magyarázkodnom utána. A rossz hír az, hogy az a mintegy 5-6 cm, ami kimaradt a szűrő mellett, kevésnek bizonyult a mop vödörbe való bejuttatására.
Sanyi! Szeretnénk mi még ezt a problémát elméleti fejtegetésekkel megoldani, vagy küldhetek neked amolyan gyakorlatiasan egy ilyen tuszmákolót? A következő takarításig meg is érkezne :))). Tudom, és rendkívül szégyellem, hogy ilyen földhözragadt módszerekkel igyekszem megoldani a problémát, de mi gyarló nők már csak ilyenek maradunk :))).

Névtelen írta...

Üdvözlök mindenkit!

Ne féljetek, a felmosás többé nem akadály, akkor sem, ha nincs kifacsaró szerkezet a felmosó vödrünkön.
Van egy ötletem, ami talán segíthet megoldani a problémát. Na mármost veszünk egy vödröt, amin ugyebár nincs szűrő. (rá lehetne fogatni egy tésztaszűrőt a sima felmosó vödörre egy kis műanyagégetés meg egy két műanyag stift felhasználásával, de ez mint látni fogjuk szükségtelen.) Nem kell mást tennünk, mint hogy veszünk egy másik vödröt, teszem azt diszperzites vödröt, aminek van fedele is, és a fedél szegélye némileg kiemelkedik. Ezt a fedelet kilyukasztgatjuk, nem akárhogy, kívülről befelé haladva egyre sűrűbben. Ennek eredményeképp lenyomáskor a víz nagy része még a fedél közepén távozik, de némileg kímélve az anyagot a peremtájékon is lefolyat egy keveset. Persze vigyázni kell, hogy olyan vödröt válasszunk aminek a fedele kibírja az erős nyomást, ugyanakkor szükség esetén könnyen eltávolítható. Lenyomáskor vigyázunk, nehogy túlzott erővel nyomjuk le a felmosórongyot, kockáztatva ezzel a fedél megrepedését, esetleg kettétörését. Ezzel nemcsak megoldjuk a felmosórongy kicsavarásának problémáját, de egyúttal felülemelkedünk az újkori felmosás legnagyobb fogyatékosságán, vagyis a tiszta mosószeres víz, és a piszkos víz összekeveredésén, ami a praktikus, ámde kevésbé hatásos kompakt felmosó vödrök esetében kikerülhetetlen.

Ha titeket is érdekel a felmosás jelentkezzetek a Mike Adams Felmosó Akadémián. „Legyél valaki, legyél te is felmosó!”
Figyelem a felmosás veszélyes, ne próbáld meg valódi Mike Adams oktatás nélkül!

SK írta...

@narin: A kép jó, a nyál csorog, bár nem sokáig! Januárban otthon leszek, s visszafelé, istenuccse, hozok egy fölmosóvödröt!
@Erika: A gyarló nők nélkül a világ megállna forogni! :-) De, mint látod, a küldéssel fárasztanod magad, remélem, fölösleges volna! Megyek haza, s magamhoz veszem az eszközt!
@Névtelen: Elképzelem magam, ahogy diszperzites vödröt hajtok! S mondom a boltosnak: "diszperzit", vazze, a pereme "némiképp kiemelkedik", vágod?!
sk