2008. december 8., hétfő

"ZAJOK"

23 óra 27 perc. Kb. 10 perce csöndesedtek el végleg a zajok a szomszédban. Az azt megelőző 30 percben viszont elképesztő élet (vagy éppen halál?) volt odaát. Nehezen értelmezhető, össze nem illő zajok kavalkádja jó sokáig. Elöljáróban annyit megkockáztatnék – aligha járok messze az igazságtól – 30 percig odaát valakinek vagy nagyon jó volt, vagy nagyon rossz! Innentől viszont nagy a bizonytalanság! Az egyik eshetőség szerint a pali egyszerűen fölkoncolta a nőt. Megunta, összevesztek, ki tudja! Ha így van, az asszony nem lehetett egy nyeszlett jószág, mert borzasztó sokáig küzdött, jól megdolgoztatta az embert. Meg ijedős se nagyon, mert nyoma sem volt a horrorfilmekből megszokott idegborzoló sikoltozásnak, inkább csak a testi küzdelem zajai jöttek, meg valami fojtott hörgés. Mondjuk, az is lehet, hogy a pasi olyan szorosan fogta a gégéjét, hogy ennyire tellett szegénynek. Fűrészelés tutira volt! Ezért gondolok arra, hogy a pasas fogta a rókafarkút és földarabolta az asszonyt. Nem volt könnyű dolga, ezt onnan is tudhatni, hogy bútormozgatás is volt: a padlón csúszó, nehéz darabok hangja, meg ilyen zuhanások, döndülések. A fűrészelés meg a bútorok miatt szóba jöhet az is, hogy nekiálltak átrendezni a lakást, s a hörgés-morgás az emelgetés miatt volt. Mondjuk a zongorát odább tenni nem kis teljesítmény, főleg így 11 után! Közben talán rájöttek, túl hosszú az asztalláb, nem mutat jól ott a konyhában, úgyhogy legott lemetszették. Persze, az is lehet, hogy nem vesztek össze, épp ellenkezőleg: szerették egymást. Akkor viszont valami nagyon érdekes figurát próbálhattak ki, mert mondom: fűrészelés, bútormozgatás és kín egészen biztosan volt! Láttam már egy-két dolgot, elhihetitek, de ilyen költöztetős szado-mazo-t még nem! És milyen sokáig bírták! A vége meg nem klimaktikus volt, inkább olyan elnyugvós, hogy „akkor szerinted jó lesz ott az a zongora?”, s rá a válasz: „ahhha, szerintem!”. Aztán talán ráhagyták, maradjon, majd holnap ránéznek megest.
Azóta megint eltelt egy kis idő. Egy dolog egészen biztos: a pasas túlélte, hallom, ahogy dörmög. Vagy az asszony is megúszta, s neki dödörög, vagy kesereg éppen, hogy aszongya, „miért kellett itthagynod?”.
Egyébként valami lehet a csillagokban, mert a fönti szomszéd meg az előbb úgy döntött: kipróbálja a bowlingot. Gurul a golyó … vagy egy fej?! 23 óra 59 perc.

13 megjegyzés:

Rigó írta...

Ne is csodálkozz sk, ha jövőre Arany-, Ezüst-, vagy mittomén milyen díjat nyerne egy hasonló forgatókönyv alapján készülő dél-koreai művészfilm...
Mellesleg valamelyik nap -koreai idő szerint- 0:00-kor eresztettem el egy kommentet, csak szólok! :-)

Nialan írta...

Mit röhögtem ezen. :)

Az is lehet, hogy le volt fagyasztva valamelyikőjük. :)

[Aztán szép lassan mindketten felengedtek, és a világ helyreállt. :)]

stv írta...

Tanár Úr! Én a helyedben nyitott szemmel aludnék.

stv írta...

Ja, persze! Leesett. A probléma épp az, hogy sehogyan sem tudsz aludni.
Akkor a fáradtság miatt gondolkozol binaritásokban: utálják/szeretik egymást. :)

Erika írta...

Igaza van az előttem szólónak. Rád abszolút nem jellemző módon, némileg sarkítottan gondolkozol erről a dologról. Mondd csak nem találkoztál még a lépcsőházban esetleg lakótelepre nem illő állattal (az embereken kívül) nyúl, galamb ilyesmire gondolok? Az nem jutott eszedbe, hogy egy kezdő bűvész házaspárhoz van szerencséd és a darabolós számukat gyakorolták? Az passzolna, fűrész van, bútor tologatás van... legfeljebb a hörgést azzal magyarázhatnánk, hogy nem sikerült még a mutatvány minden részét tökéletesen elsajátítani. Azért légy résen, figyeld milyen sűrűn cserélődnek a nők a szomszédban. Így tudomást szerezhetsz bűvészünk fejlődéséről is :)))És ha becsöngetne, hogy egy kis asszisztenciára lenne szüksége, hát semmi szín alatt ne menj!!!

Unknown írta...

Tudjátok, mit nem tudok?
Hogy ki, hány órakor jegyzi be, amit.
Jó, mondjuk SK éjfélkor. És a többiek ideje? Nálam még csak dec. 8-a van, most jöttem a Darvasi L. - Darabos E. beszélgetésről az Assamból. Szóval történelmi tényekkel támasztom alá, hogy én a mában írok. No, de aki holnap írta a megjegyzését?...
Azt gondoltam pár hétig, hogy mindannyiunk valós(helyi)időben nyilatkozik, de mostmár látom, hogy ez nem így van, mindenki SK idejében szól hozzá.
Kérlek szépen, megmondanád, hány óra eltérés van köztünk (mert az atlaszt nincs kedvem elővenni).
A Zajok, viszont nagyon tetszett!!

Unknown írta...

Köszönöm,látom már a saját bejegyzésem időpontjából!
Ezek szerint kb. 5 és fél óra.
Hát akkor Jó reggelt a Keletieknek, nekünk pedig Jó éjt itt Európában!

SK írta...

@Rigó: Jobban szeretik a kosztümöseket, nem?! De majd meglátjuk; akkor viszont benyújtom a számlát. Koreai 0.00? Bravó! Igaz, az egy sima magyar 16.00. Szóval a különbség most éppen 8.
@Nialan: A lefagyasztás nem merült föl: volt azért egy kezdő hőfoka a dolognak! :-) Beugrott még a karate-edzés: küzdelem.
@Steve: Igazad lehet: pl. vagy alszom vagy nem. Tegnap, vagyis ma inkább nem, most meg próbálom összedrótozni magam! De tegnap pl. meg voltam győződve a jelenet bináris jellegéről, föl sem merült bennem, hogy többen lettek volna. :-)
@Erika: Mennyire igazad van! Bűvész, nagy fakoporsó, irdatlan fűrész ...! :-) Nem jutott eszembe!
Fura állatot kétfélét láttam: a más emlegetett bonsai-westieket - egy normál kutyának kb. két jutifalat -, meg egy macskát, amelyik úgy tud nyávogni, hogy itt a hatodikon is zeng a lakás! Valamelyik éjjel a másik oldalon fölébredt egy kisgyerek, keservesen sirt, ez fölébereszthette a westiet, mert veszett ugatás volt 3 és fél 4 között. Aztán leszedálátk mindkettőt.
@Ica: Szóval 8, ami elég dermesztő! Ez az egész eltolódás tulajdonképpen az. Az azért érdekelne, hogy jött ki neked egy fél órás eltolódás?! :-) Milyen volt a Darvasi? A fiam is írta, hogy megy.
S talán még ide tartozik: tegnapelőtt mondta egy indiai kolléga: szerinte itt nem mindig ugyanott kel föl a nap. Az lehet?
Ti most, kicsivel éjjel 1 előtt vagy az igazak álmát alusszátok vagy koncoltok, esetleg finoman olvadoztok, lakberendeztek vagy gyúrtok az új bűvésztrükkre, bár az is meglehet, hogy épp valami innovatív megoldással próbálkoztok ... annyi biztos, én a reggeli teámat szürcsölgetve azon agyalok, hogy is ismételjem át a Bevezetés a magyar kultúrába című óra anyagát a jövő heti vizsga előtt. Mire ti szürcsöltök, én lassan végzek a délutáni posztgrad irodalommal is, s elkezdek gondolkozni a vacsorán.
sk

Névtelen írta...

Ez a bowling dolog érdekelne!
Beszélnél vele? Ha jó a pálya, és nem adja drágán, átjárnék! ;)

Rigó írta...

sk: szeretnek "ezek" mindent... :-) Legutóbb valami francia akció-koprodukcióba futottam bele - ugyanúgy keveredtek a narratív technikák, mint a kosztümösökben! ;-)
Nem mellesleg én hajnali 1 után, hazafelé botorkálva épp próbáltam megfejteni mindenféle Háy-próbálkozások titkát. (TÁP színház) Az innováció sem segített...

Nialan írta...

Ja, igen, akkor az az, amikor az egyik a falhoz/zongárhoz nyomja a másikat és szereti.
Elég rough... :)

Unknown írta...

Nekem 2 és fél óra eltolódás jött ki. Nagyon röstellem, de valószínű még mindig nem dolgoztam fel, hogy a Te időd szerint jegyzetelünk, azaz csak a két bejegyzés közti különbséget néztem.
Így viszont már értem, hogy 8 órát kell kivonni a Tiédből, hogy a miénkkel stimmeljen. Köszönöm. Tudod javarészt melankolikus típus vagyok, ezért a részleteket ismerve érzem jól magam.
Darvasi Laci őszinte volt mint mindig. Nem akart Enikő minden kérdésére megfelelni (lélek és test problematikája körében).
Arra a kérdésre: hogy áll a Virágzabálók, elmondta, hogy annyira elkészült vele, hogyha elütné egy kritikusokkal teli kamion, ami még vissza is tolatna rá!! :-), akkor már ki tudnák adni a könyvet. Három bennfentes már olvasta, és a szerkesztőjével alakítgatják a végleges formát, szóval jövőre könyvhétre lesz meg.

SK írta...

@Babarum: Szó sem lehet róla! Annyira már ismerlek: ha te belekezdesz valamibe, abba bele van kezdve! Fél éjszaka guruló fejekkel OK, de hogy állandóan ...?! Egyébként a fönti csávó ma megpróbálkozott az északi népeknél szokásos fatörzsvetéssel is! 11 után úgy zuhogott a plafon, hogy csak na! Egzotikus sportok mennek manapság!
@Rigó: A bináris kódnak vannak előnyei: a magányos innováció nem az igazi! :-)
@Nialan: "Rough", de melyikünk nem próbálta?! :-) Legfönnebb akinek nincs zongorája/fala, nem igaz?! Ha valakinek eddig kimaradt: sosem késő!
@Ica: Nekem csak a fél óra csípődött be, hogy az hogy jött ki, de így vágom! Laci: ezeket a nagyokat mintha kicsit túlírná! Remélem,lesz egy jó szerkesztő, aki kihúzza a negyedét! :-) Az előző nyomán mondom csak.
sk